Läsborgarmärket

Stort intresse för Läsborgarmärket – även i skolan

Akademibokhandelns Läsborgarmärke har snabbt blivit populärt hos lärare, som nu har möjlighet att använda det i läsundervisningen.

Akademibokhandeln har under flera år arbetat med Läsborgarmärket i butik för att skapa läsglädje hos barn.

Efter många förfrågningar från grundskollärare som önskat använda Läsborgarmärket i undervisningen har Akademibokhandeln valt att i samband med årets skolstart börja erbjuda konceptet till skolor.

Vill uppmuntra barn till att läsa mer

På bara två veckor har knappt 300 kostnadsfria startkit beställts till svenska grundskollärare och beställningstakten håller i sig.

– Det är ett stort steg att erbjuda Läsborgarmärket i skolan. Om vi, som Sveriges största bokhandlarkedja, kan bidra till att uppmuntra barns läsning vill vi självklart göra det, säger Maria Backlund, marknadschef Akademibokhandeln, i ett pressmeddelande.

Kitet är specialutformat för att passa i skolundervisningen och innehåller material för att både stötta läraren och inspirera barnen till läsning i och utanför skolan. Kitet innehåller också en tävling i form av en läsutmaning, där tio skolklasser har chans att vinna skoluppsättningar av böcker, författarbesök och anteckningsböcker från Akademibokhandelns egna sortiment.

Akademibokhandelns förhoppning är att bidra till läsundervisningen och sätta igång intresset för läsning hos barn runt om i Sverige.

– Läsglädje ligger i allt vi gör varje dag och barns läsning ligger oss extra varmt om hjärtat. Vi brinner för läsning och litteratur, och någonstans bland nästa generations läsare finns också nästa stora svenska författare. Det gäller att så frön, avslutar Maria Backlund.

Fakta: Så fungerar Läsborgarmärket

  • Att ta Läsborgarmärket är gratis och startkitet för skolor beställs enkelt via Akademibokhandelns hemsida.
  • Varje elev som läser fem valfria böcker får ett vitt Läsborgarmärke. Efter tio böcker belönas eleverna med ett rött märke, och när de läst hela 15 böcker får de svart märke i läsning.
  • Märkena hämtas ut av eleverna själv i någon av Akademibokhandelns butiker. Det föreligger inget köpkrav.