Jag springer inte, jag flyr
Av Niklas Svidén

Niklas Svidéns debutroman, Jag springer inte, jag flyr, gavs ut i november 2021 av oss på Birdie Förlag.

Boken finns att köpa här hos Adlibris, här hos Wolff-Wear eller här hos Bokus. Lämna gärna en recension till oss på förlaget via sidan Kontakt.

Niklas Svidén författare
Författare: Niklas Svidén

Jag springer inte, jag flyr

Av Niklas Svidén

Jag springer inte, jag flyr handlar om Gustav Lindström. En medelålders man med bräcklig självkänsla som inte riktigt får livet att gå ihop. I ren panik får han för sig att börja springa, trots att det är astöntigt.

Gustav använder träningen som ett verktyg för att reda upp i snåret att vara småbarnsförälder, yrkesverksam och lite småkänslig.

***

Vem får för sig att plötsligt börja springa, utan att vara jagad? Eller är alla kraven som omger oss i det moderna samhället den nya tidens rovdjur?

Jag springer inte, jag flyr kommer att få dig att vilja börja springa, eller känna att det är lika bra att låta bli. Den kan hjälpa en löpares omgivning att förstå vad som händer inne i huvudet på personen som ändras framför ögonen på dem, eller hjälpa löparen själv att förstå varför hen springer.

Utdrag ur boken

”Börja träna?

Att träna är onekligen billigare än landsflykt eller garderobsbyte. Mindre lockande än att jobba som clown, men å andra sidan blir det ett ekonomiskt bakslag att byta jobb. Även om Gustav ibland undrar om jobbet egentligen inte är en cirkus? Där han är clownen. Men det är kanske att dra det ett steg för långt att komma klädd som en bara för det?”

***

”När han ska starta den fjärde intervallen hindras han av en hand på ryggen. Personalen på kafeterian som ligger ungefär mitt på sträckan, i ’kurvan’, som Gustav döpt den till, har ringt säkerhetsvakterna och sagt att det är någon idiot som springer fram och tillbaka mellan incheckning och gaterna i terminal 5 iklädd löpartights.”

Om författaren

Niklas Svidén är född 1973 och har bott större delen av livet i Stockholm med omnejd. Hans talang för att hitta nya hobbyer är i världsklass och hans förmåga att ställa till det för sig medan han utövar dem är oslagbar.

Jag springer inte, jag flyr är hans debutroman.

Boken gavs ut i november 2021 och den finns att köpa här hos Adlibris eller här hos Bokus. Ett antal böcker finns för signering och upphämtning i Stockholm.

Vill du göra oss en tjänst? Dela den här sidan och skriv något uppmuntrande, så att fler hittar hit och får chans att läsa boken!

Använd knapparna för att dela sidan på Facebook, Twitter, LinkedIn eller via e-post.